Villsauene på Runde – montering av strikkejakke uten maskinsøm

Det blir ikke det lengste innlegget akkurat, men en liten forklaring på hvordan jeg monterte villsau-jakken 🙂

Villsau ferdig

Jakken er altså strikket i Kauni HH1 (grå) og EG (fargene) og mønstret finnes på ravelry. Jeg har lest mye om det at man kan klippe i plagg strikket i 100 % ull uten å sy med maskin først, og fant ut at det ville jeg prøve også. Brukte blant annet denne bloggen som inspirasjon, og dette innlegget til pinneguri.

Men for å gjøre ting litt mindre skummelt, laget jeg heller en liten prøvelapp, som jeg strikket med klippemasker, plukket opp masker til kant, for deretter å klippe opp, feste klippekanten og strekke masse i, for å se hvordan det holdt seg. En prøvelapp er det jo tross alt ikke så farlig med 😀 Så puttet jeg prøvelappen i vaskemaskinen, for å se om det gikk uten at garnet tovet (noe som gikk finfint), og dro enda litt til i det for å se hvordan det holdt. Den skal jo tross alt gis vekk til en jente som blir 5 år – så må jo regne med den blir litt dratt og strekt i 🙂

Slik så jakken ut før den ble klippet (har dessverre ikke så mange bilder av prosessen)

Villsau før klipp

Alt klart til klipping 🙂

Og slik så den ut etter

Villsau etter klipp

Alt gikk supert! Følte meg mye tryggere på klippingen bare etter prøvelappen, og tok det stille og rolig for å vite at det ble ordentlig. Festet klippekanten på innsiden, og vasket jakken – og jeg ble kjempefornøyd med resultatet 😀

Det eneste jeg har lært er at for min del ville jeg nok hatt en klippemaske eller 2 ekstra (hadde 7 på denne, som oppskriften forklarer – 1 vrang, 7 rett, 1 vrang) fordi jeg ikke er så flink til å klippe rett, så ble litt liten kant noen steder. Eller så skal jeg lage belegg på innsiden – som jeg lærte meg på nancy-kofta 😀 (innlegg om den kommer litt senere)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.