Å strikke ermene inn på bolen

Dette er en utfordring jeg har sett dukke opp i forskjellige strikkegrupper på facebook. Så derfor tenkte jeg å lage et innlegg som forklarer (forhåpentligvis) enkelt hvordan dette gjøres.

Jeg lagde egentlig et innlegg om dette for en liten stund tilbake, men tenkte at det var på tide å utfordre meg selv, så nå kommer det en video i steden for masse bilder 🙂

Det er forskjellig farge på bildene i starten av videoen og selve videoen som viser hvordan det gjøres, rett og slett fordi jeg glemte å ta bilder før jeg strikket de sammen. Men det grønne viser akkurat de samme delene som de rosa delene i videoen 🙂

Du må altså ha en bol der du har felt masker til ermene, og ermer der du har felt masker på undersiden slik at de passer på bolen. For min del har jeg satt maskene på en tråd/maskeholder, fordi jeg strikker de sammen senere.

Når du har delene du trenger, må du passe på at de felte maskene ligger mot hverandre, slik at ermet ikke blir vrengt.

Og så er det bare å strikke helt vanlig over maskene, og det er helt vanlig at det blir stramt underveis, så det er greit med litt lenger rundpinne enn du brukte på bare bolen.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.