Hvordan plukke opp masker til stolpe

I forbindelse med denne «fascinert av å lage how-to videoer» perioden jeg brått er kommet i, så kommer nok noen innlegg til å bli litt bedre oppdatert etterhvert som jeg lager litt nye innlegg 🙂 Så blir det forhåpentligvis litt enklere å forstå hva jeg mener også 😀

Så her kommer et innlegg om hvordan jeg plukker opp masker.

Du trenger:

IMG_4431

En ferdigstrikket jakke/kofte

IMG_4432Strikkepinner og heklenål

IMG_4435Og garn

Forklart i tekst:

Du stikker heklenålen igjennom masken, tar med deg tråden igjennom masken, og plasserer tråden du har plukket opp på strikkepinnen. Fortsett slik opp langs hele bolen (oppskriften din sier om du skal plukke opp over halsmaskene eller ikke), og til du har så mange masker du skal ha. Jeg plukker opp masker enten i vrangmaskene i klippemaskene, eller første maske ved siden av klippemaskene, men det gjør du som du vil selv – bare pass på å bruk samme rad hele tiden 🙂

Noen oppskrifter sier at du skal ha masketall delelig på f.eks 2+1. Det vil si at du skal ha et tall du kan dele på 2, også skal du legge til en til. Eksempelvis 41 masker. 40/2 + 1 🙂

På vrangborder og halskanter plukker du opp i hver maske, mens på selve jakka/kofta, så plukker du gjerne opp 3 masker, og hopper over den 4 (dette pleier også å stå i oppskriften).

Og hvor lange du skal strikke stolpene står også i oppskriften din 🙂

Her kommer videoversjonen:

Beklager litt «inn og ut av bildet» underveis – fortsatt nybegynner :p

 

Er det noe som er uklart, så er det bare å spørre 😀

4 Comments

  1. Hei, så flott at du tar deg bryet med å lage video! Det kan du fortsette med :-). Lette etter et tilsvarende innlegg jeg hadde brukt for et år siden, fant det ikke, men fant ditt i stedet. Tusen takk!

  2. Hei og tusen takk for at du lærte meg dette! ?? Har strikket min første Nancykofte, og sying og klipping er litt skummelt. Godt å se hvordan du plukker opp masker til stolpe, jeg ante ikke hvordan gjøre dette. Lærte også at jeg skal ha fler klippemasker på seinere kofter. Du har bred klippekant. I oppskriften min står det kun 5 masker, og jeg synes det blei skummelt nært sying, men satser på at det ikke rakner. Sydde tre maskinsømmer, og vil også strikke belegg. Så håper kofta blir bra tilslutt da den strikkes til dattera min.

    1. Tusen takk for koselig tilbakemelding! 🙂 Når du har sydd 3 sømmer skal det nok holde helt fint 🙂 Lykke til videre med koftestrikkingen!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.