Om knappestolper og det å klippe uten og sy først

Da er jakken nesten ferdig, og det er kun småplukk igjen.

Når jakken er ferdig, er du nødt til å strikke knappestolper (se forrige innlegg).

Det jeg syns er enklest, er å strikke stolpen der knappene skal sitte først.

IMG_4439Da har du en stolpe der du kan fordele knappene, som igjen gjør det greit å vite hvor du skal strikke knapphullene på den andre stolpen.

Jeg pleier å bruke maskemarkører som viser hvor knappene skal sitte, for da har jeg noe og teste knappene(eller i dette tilfellet – maskemarkørene) i når stolpene er ferdig strikket.

IMG_4441 IMG_4444For å fordele knappene/knapphullene jevnt (dette står ofte i oppskriftene også), så er det enklest og plassere maskemarkører øverst og nederst på stolpen, og så regne ut/telle/prøve seg frem på hva som blir finest i mellom disse 🙂

IMG_4442

Og når alt dette er gjort, er det på tide å forberede klipping 😀 Om du synes det er kjempeskummelt, så kan det være en ide å lage en liten prøve først, både for å se hvordan garnet reagerer etter at du har klippet, og «følelsen» du får av å klippe i garnet.

Og husk – skal du klippe uten å sy først, fungerer dette kun med garn som er 100 % ull! Er det for glatt, vil det skli fra hverandre senere.

 IMG_4446Før du klipper, er det veldig greit å putte inn en tråd i maskeraden du skal klippe i. Da er det enklere å sikte etterhvert som du klipper oppover 🙂

Klippingen foregår slik

Og når du har klippet, kan du enten plukke opp masker til belegg som du syr over klippekanten, eller så kan du brette og sy fast klippekanten på innsiden.

IMG_0929Og her er klippekanten sydd fast ved siden av/bak stolpene 🙂

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.