Å plukke opp masker til belegg samtidig som knappestolpen strikkes

Lang tittel idag, gett :p

Etterhvert som monteringa av kofta jeg holder på med går fremover, har jeg nå fått mekket en liten video som viser hvordan jeg plukker opp/gjør klar maskene til belegg samtidig som jeg strikker første omgang på knappestolpen.

Kan jo også legge til at jeg har forsøkt en ny ting – å plukke opp masker til knappestolpen med en hakkenål. På en måte fungerte det greit, men jeg tror nok heller jeg kommer til å bruke hekle- og hakkenålen når jeg plukker opp masker heretter. Det ble litt mye knot :p Men gjør det på samme måte som jeg har vist tidligere.

Men, tilbake til knappestolper og belegg.

Underveis mens jeg laget videoen, oppdaget jeg en måte som var litt enklere enn den jeg brukte sist. Så det er litt knot i videoen før jeg kommer dit jeg EGENTLIG vil med den. Så rett visning starter på ca 1 min ut i videoen.

Det er ikke så mye hokus-pokus egentlig 🙂 Strikk først knappestolpen etter oppskriften til rett før klippemaskene starter. Det er greit å vite at belegget dekker hele «klipperaden», så jeg starter et par masker før, og  avslutter et par masker etter klippemaskene når jeg plukker opp til belegget.

Så når du finner masken du skal begynne med, stikker du vaieren igjennom masken du skal strikke, også strikker du masken. Stikk vaieren igjennom neste maske, og strikk den også. Og slik fortsetter du så langt du vil ha den. Sett på stoppere på vaieren, og strikk ferdig knappestolpen + lag en til på samme måte.

Jeg pleier å strikke ferdig belegg etter at jeg er ferdig med å klippe opp kofta, for da vet jeg at belegget blir såpass bredt at det dekker klippemaskene ordentlig.

Og slik ser det ut når det er ferdig plukket opp

2 Comments

    1. Absolutt 🙂 Det er liksom ikke vanskelig, men hele greia er et tiltak å gjøre. Og ikke minst – å sy på knapper + trådfesting til slutt. Skikkelig drittjobb :p

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.