Tankespinn: Utfordringen med å strikke gaver

Nå kan jeg ikke snakke for andre enn meg selv, men dette har jeg tenkt litt på den siste tiden.
Jeg syns det er mye hyggeligere å gi bort hjemmelagde gaver enn noe billig ræl som bare kjøpes for å gi en gave. Jeg håper og tror at folk setter pris på at jeg har giddet å gjøre en innsats for å gi bort noe jeg har laget selv, selv om det ikke nødvendigvis er en kjempestor ting.
Men bak gaven, ligger en tanke- og produksjonsprosess (for å kalle det det), som mange kanskje ikke tenker over.
Når jeg skal strikke en gave, begynner jeg gjerne lenge før gaven skal gis bort. Julegavene i fjor blant annet, der startet prosessen med planlegging allerede i mars/april, før mye av garnet ble kjøpt i mai.
Og allerede valget av mønster er en ting jeg sliter litt med. For det ligger alltid tanker bak. JEG syns gjerne mønsteret er fint. Men syns mottaker (eller foreldrene til barnet/barna) at det er noe fint? Syns de fargene er fine? Men jeg prøver for det. Prøver å finne farger som kanskje er nøytrale, men som ikke alle bruker. Eller noen farger som evt stikker seg ut litt, bare for at mønsteret skal være synlig. Men det er jo fortsatt ting JEG syns er fint, så usikkerheten er der for det.
Jeg gjør så godt det går for å ikke velge garn som klør, for jeg vil ikke være den som gir bort stikkende plagg. Men kløe er individuelt, så man vet aldri.
Strikkingen går vanligvis lett. Jeg har såpass mye fritid at en barnegenser gjerne er ferdig på ei uke. Ting til voksne tar lenger tid, men det sier seg selv. Til nå bruker jeg ca 1 mnd på en voksenkofte, da inkludert montering. Og i år har jeg brukt nesten 1 mnd på en julegave til et barn, fordi oppskriften og prosjektet til slutt ble ganske slitsomt å holde på med, så det ble litt at jeg strikket på trass. Men i natt ble det ferdig! Hurra!
Og når prosjektet er ferdig, er det ventingen på å få gi det bort. Noe som er det kjekkeste med hele strikkingen. Men fortsatt med usikkerheten i bakhodet om det faller i smak, og om det i det hele tatt blir brukt.
Jeg setter veldig pris på tilbakemeldingene jeg får om at plagg er fine, flotte og alt som blir sagt – jeg tar det virkelig til meg, og det motiverer til å strikke mer.
Men samtidig hadde det også vært hyggelig med en tilbakemelding i form av at plaggene blir brukt også. Jeg forventer ikke at jeg skal få et bilde hver noe blir brukt, men det hadde jo vært kjekt å se ting i bruk også, ikke bare få høre at det er fint ? Dette er på ingen måte ment som å klage til de jeg har strikket noe til, så det er sagt 🙂 Syns du det du eller noen andre har fått kanskje ikke er så fint, har feil farge, eller noe annet, så tåler jeg helt fint å høre det. Det gjør det enklere å lage noe til en annen gang også, slik at alle kan blir fornøyd?
Og det vet jeg at andre medstrikkere tenker også – i hvertfall dette med tilbakemeldinger på at ting faktisk blir brukt 🙂
Og det var mitt tankespinn for denne uken ?

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.