Villsauene på Runde – montering av strikkejakke uten maskinsøm

Det blir ikke det lengste innlegget akkurat, men en liten forklaring på hvordan jeg monterte villsau-jakken 🙂

Jakken er altså strikket i Kauni HH1 (grå) og EG (fargene) og mønstret finnes på ravelry.VillsauJeg har lest mye om det at man kan klippe i plagg strikket i 100 % ull uten å sy med maskin først, og fant ut at det ville jeg prøve også. Brukte blant annet denne bloggen som inspirasjon, og dette innlegge til pinneguri.

Men for å gjøre ting litt mindre skummelt, laget jeg heller en liten prøvelapp, som jeg strikket med klippemasker, plukket opp masker til kant, for deretter å klippe opp, feste klippekanten og strekke masse i, for å se hvordan det holdt seg. En prøvelapp er det jo tross alt ikke så farlig med 😀 Så puttet jeg prøvelappen i vaskemaskinen, for å se om det gikk uten at garnet tovet (noe som gikk finfint), og dro enda litt til i det for å se hvordan det holdt. Den skal jo tross alt gis vekk til en jente som blir 5 år – så må jo regne med den blir litt dratt og strekt i 🙂

Slik så jakken ut før den ble klippet (har dessverre ikke så mange bilder av prosessen)

Alt klar til klipping
Alt klart til klipping

Og slik så den ut etter

Etter klipping
Etter klipping

Alt gikk supert! Følte meg mye tryggere på klippingen bare etter prøvelappen, og tok det stille og rolig for å vite at det ble ordentlig. Festet klippekanten på innsiden, og vasket jakken – og jeg ble kjempefornøyd med resultatet 😀

Det eneste jeg har lært er at for min del ville jeg nok hatt en klippemaske eller 2 ekstra (hadde 7 på denne, som oppskriften forklarer – 1 vrang, 7 rett, 1 vrang) fordi jeg ikke er så flink til å klippe rett, så ble litt liten kant noen steder. Eller så skal jeg lage belegg på innsiden – som jeg lærte meg på nancy-kofta 😀 (innlegg om den kommer litt senere)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.