Nancykofta – litt om montering og sånn

Edit 20.11: Nå er ny forklaring på montering av kofta ferdig. Den finner du her

Da har jeg fått ut fingen og tatt litt bilder og slik 🙂 Kofta er en gave til mamma som har bursdag i september, og er strikket i Drops Karisma (etter oppskriften i Peer Gynt garnet fra Sandnes garn).

IMG_3581

Oppskriften i seg selv er enkel, man må bare huske på å følge ordentlig med når man skal begynne med fellingen. *Fell – strikk x masker – fell* før man starter på nytt igjen. Har lest litt rundt om at endel glemmer/ikke gjør de to fellingene etter hverandre – og da blir det feil masketall 🙂

Når du er ferdig med å strikke bærestykket, så sier oppskriften at du skal sette maskene til hals på en hjelpepinne, for så å sy og klippe opp koften. Så skal forkant og knappestolpe strikkes, deretter halskanten og så skal man strikke belegg som sys over sårkanten som blir man har klippet.

Siden jeg likte måten villsau-jakken ble strikket, valgte jeg å ikke følge oppskriften helt. Når maskene til hals var satt av, sydde jeg sømmene før klipping, for så å strikke forkant og knappestolpe, og så halskanten. Det eneste jeg vil gjøre annerledes neste gang, er å strikke halsen før knappestolpen, slik at den går «utenpå» halsen. Syns ikke jeg fikk hals over knappestolpe til å bli SÅ fint.

Ser også at mange syns halsen er for vid, men jeg syns den virker fin jeg 😀

image2
Før klipping

Når alt det var gjort, klippet jeg, og plukket opp masker til belegg. Siden jeg ikke har gjort dette før, ble det litt knot til å starte med, men jeg er fornøyd – så da er det bare siste punkt – å håpe at mottaker liker gaven 😀

Litt flere bilder fra prosessen:

Etter klipping – maskinsømmene sydde jeg 2 rette med forskjellig stinglengde og en sikksakk (tror jeg – husker faktisk ikke)

Etter klipping

Etter at belegget var strikket og sydd på plass, er det blitt seende slik ut. Syns det er mye finere enn pyntebånd jeg 🙂

IMG_3569 IMG_3571 IMG_3572 IMG_3574

Knappene er tinn/metall selbuknapper

IMG_3568 IMG_3567Og klarte å få mønsteret like fint på baksiden som foran også 😀

IMG_3575Og litt ordenlige bilder av kofta i ordentlig lys 🙂

IMG_3579 IMG_3580 IMG_3581

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.