Hvordan øke fint på ermene?

Nancykofta blir gradvis større/lengre, og første erme nærmer seg ferdig 😀 Og hva passer vel da bedre enn å vise hvordan man kan øke fint (selv om det alltid vil synes)?

Dessverre er det litt mye pinner og fingre på bildene – men tror forklaringen skal gå greit for det 😀 Og metoden kan også brukes alle andre steder man skal øke til høyre og venstre.

Før økSlik ser det ut før man begynner. Oppskriften sier at første og siste maske på omgangen er midtmasker, og at det skal økes ved siden av disse.

01 venstreSå først må man strikke en maske

02 øk venstreSå skal du plukke opp tråden mellom maske nr 1 og 2 på omgangen. Hvilken vei du plukker den opp fra, og hvordan du strikker den bestemmer hvilken vei masken vil vri seg.

03 øk venstreSå for å få en maske som vrir seg mot venstre, stikker du venstre pinne forfra og inn under tråden (slik at du får en lang tråd mot deg, og en kort tråd på baksiden i masken).

04 øk venstreSå stikker du høyre pinne igjennom det bakre (korte) maskeleddet og strikker masken rett. Men det er også dette som kalles å strikke vridd rett til vanlig. Du stikker bare pinnen igjennom det bakerste leddet i steden for foran som en vanlig rettmaske.

05Og når du fortsetter da, så har du økt en maske mot venstre.

06 øk høyreNår du har kommet rundt til andre siden, og har igjen 1 maske før du har strikket en runde, skal du øke en maske mot høyre.

07 øk venstreDa må du stikke venstre pinne inn fra baksiden, slik at du får en lang tråd bak, og en kort tråd mot deg i masken.

08 øk høyreHer må du stikke høyre pinne inn i det maskeleddet som er foran (altså fortsatt det korteste), og strikke masken vanlig rett. Og på denne måten har du da økt masker som «følger» strikketøyet i formen 🙂

Øk ferdigOg slik ser det ut når man har økt noen masker. Det synes, men samtidig går det i ett med resten av strikketøyet 🙂

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.