Baby uggs/Baby boots

Jeg fikk en forespørsel for en tid tilbake, om jeg kunne lage slike, og vedlagt var et bilde. Som sagt, så gjort 🙂

IMG_4063.JPGBaby uggs skulle det bli. Etter mye googling fant jeg en del forskjellige oppskrifter, med noen like, og andre vidt forskjellige fremgangsmåter. Så jeg endte opp med å i all hovedsak følge en oppskrift, men lage min egen vri, med litt fra her og der, og mye prøving og feiling 🙂

De jeg laget er i ca størrelse nyfødt (ikke at jeg har så mye erfaring med hvor stor en sånn fot er, men) og jeg tenkte å legge oppskriften her også 🙂

Deler av oppskriften er herfra, mens resten er blogger jeg ikke har lagret lenken til, og mye er prøving og feiling fordi jeg er litt treg og ikke klarte å få til oppskriften jeg linket til ordentlig 🙂

Før oppskriften – litt forkortelser: alle masketypene har link til hvordan de hekles

Fm = fastmaske

2i1 = 2 masker i samme maske – slik at du øker

St = stavmaske

2t1 = 2 til 1 – felle på denne måten

3t1 = samme som 2t1, bare med en maske mer

hst = halvstav

Garn og heklenål:

Jeg har brukt Sandnes Duo, og heklenål nr 3,5

Sålen

 1. Legg opp 8 fm på denne måten (annen video)
 2. Hekle deretter en runde fm, der du øker jevnt til 24 masker (fm, fm, 2i1 – gjenta)
 3. Hekle en runde med st, der du øker igjen, men i annenhver maske (st, 2i1 – gjenta)
 4. Hekle en runde med st, enda en økning, men i hver tredje maske (st, st, 2i1 – gjenta) = 48 masker

Skoen

Her skal du begynne å hekle oppover

 1. Hekle en omgang med fm, men i innerste ledd
 2. Hekle så 5 omganger med vanlige fm

Nå skal du begynne å felle til risten. Sett et merke i første maske, etter 24 masker (slik at du har 24 masker i hver side), og i maske nr 14 i hver side (tell ut i fra startmasken, både frem og tilbake) – merket viser hvor midtmerket er

 1. Hekle til og med første markør. Så hekler du 1 fm, 2t1, fm, 2t1, fm, 3t1 – 3t1, fm, 2t1, fm, 2t1, fm. Snu
 2. Fm tilbake til merket du startet ved, og flytt merket til maske nr 10 fra starten. Snu
 3. Fm, 2t1, 3t1 – 3t1, 2t1, fm – flytt markøren til 10 maske før slutt, snu
 4. Fm tilbake til masken før markøren, snu
 5. Fm, 2t1, 2t1, 3t1 – 3t1, 2t1, 2t1, fm, snu
 6. Fm tilbake til masken før markøren, snu
 7. fm, 2t1, fm – fm, 2t1, fm. Fm ut omgangen, ta gjerne en fm i «flappen» om du syns den kommer litt langt opp
 8. Hekle en omgang med fm

Oppover ankelen/brettekant

Merkene beholder du der de er. De markerer hvor du skal snu, når du kommer til kanten som skal brettes ned, men du trenger ikke tenke på de i starten.

 1. Hekle rundt med staver, til du syns de blir lange nok. Jeg har brukt 7 omganger
 2. Når du syns de er lange nok, hekler du fm til og med det merket du vil. Jeg syns det er greit å få kantene i sidene ut, slik at du lettere ser hvor knappene kan plasseres. Selv om det hekles frem og tilbake, har jeg sydd de sammen når de er ferdige. Så skal du gjenta disse 2 omgangene. Hekle til og med merkemasken, og når du hekler tilbake snur du i masken før merket, slik at det blir en åpning.
 1. 1 lm, resten hst
 2. 1 lm, resten st

Gjenta til du syns brettekanten er lang nok. Jeg har brukt 6-7 av hver omgang.

Klipp tråden, sy sammen åpningen, også syr du fast valgfrie knapper i sidene. De jeg har brukt er fra ebay 🙂

 12316598_10153681533136291_1901497652979239059_n

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.